![]() | |
Programa en pdf |
Organitzem la Setmana de la Robòtica Social. Les activitats previstes són de caràcter divulgatiu, encara que hi haurà alguna activitat de debat científic i tecnològic.
Del 25 de febrer al 1er de març del 2019
Espais: Auditori d'Elisava, CosmoCaixa, Auditori Pompeu Fabra Enginyers Industrials de Catalunya, IAAC (Institut d'Arquitectura Avançada de Catalunya)
La robòtica va introduint-se en el nostre dia a dia amb múltiples aplicacions que ja han traspassat l’àmbit industrial per fer aportacions en els àmbits socials, de gestió intel.ligent de la ciutat i de suport a la dependència. D’aquí que fem la proposta de promoure la divulgació de la robòtica social, és a dir els robots destinats a millorar el benestar de les persones.
Divulgació i ciutat
La setmana de la Robòtica Social té com a objectiu apropar la tecnologia a la ciutadania, de manera que puguem explicar els avenços tecnològics i les seves aplicacions. Algunes d’aquestes aplicacions tenen a veure amb la gestió de la ciutat dins dels programes d’SmartCity.
Espai educatiu i de reflexió ètica
A la setmana de la robòtica fem accions educatives adreçades a escoles i instituts, on volem treballar els aspectes tecnològics i també debat sobre les relacions humanes, els límits ètics de les aplicacions tecnològiques i la robòtica.Els temes que es treballen pretenen aprofundir en el debat i la reflexió a l’entorn de la tecnologia, la ciutat intel.ligent, el benestar i les persones.
També hi ha espais de debat cultural, filosòfic i ètic,multigeneracionals a partir dels quals preguntar-nos sobre l’aspecte dels robots hominoides, la reproducció d’esquemes sexistes, i de com la ciència-ficció s’ha avançat, o no, en algunes idees d’aplicacions robòtiques.
PROGRAMA
DILLUNS 25 DE FEBRER - AUDITORI D'ELISAVA (La Rambla 30-32)
19h acte inaugural.
19’30h: Xerrada: la Robòtica a Catalunya avui.
Josep Amat (CREB-UPC)
DIMARTS 26 DE FEBRER - AUDITORI POMPEU FABRA - ENGINYERS DE CATALUNYA (Via Laietana, 39)
18h Exemples de la Robòtica social aplicada
Alícia Casals (CREB-UPC), Miquel Domènech (UAB), modera: Ramon Lamiel (IMPD)



19’30h Xerrada debat, Robots que sempre ajuden ?
Ariel Guersenzvaig (Elisava), Carlos Ferraz (Hemav), modera: Núria Salan (SCT)

DIMECRES 27 DE FEBRER - COSMOCAIXA (Carrer d'Isaac Newton, 26)
17h Xerrada pràctica per a professors i mestres: Recursos i activitats de robòtica per treballar a les aules.
Judit Lorita (directora CRP Ciutat Vella), Marta Peracaula (PECOFIM), Francesc Rambla (Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital.), Santi Fuentemilla (IAAC), Carles Soler (Fundació Educabot), modera: Nina Coll (Citilab) - Experimentació amb materials, eines i robots educatius.

19h La robòtica per a la dependència, aplicacions i objectius.
Joan Oliver (Institut Robòtica per la Dependència) + Josep Amat (CREB-UPC), modera: Dolors Luna (ONCE)

DIJOUS 28 DE FEBRER - COSMOCAIXA (Carrer d'Isaac Newton, 26)
19h Diàleg humans i màquines (representació teatralitzada)
19’30h Robots famosos i socials: el debat ètic i social de la robòtica al cinema una realitat cap al futur.
Sandra Àlvaro (Artista i Doctora en Filosofia), Jordi Ojeda (Doctor enginyer Industrial Especialista en cinema de ciència Ficció), modera: Mila Lozano (Maeve Projects)


DIVENDRES 1 DE MARÇ - IAAC (Carrer Pujades, 102)
18h Diàleg humans i màquines (representació teatralitzada)
18’15h La robòtica i la ciutat intel.ligent
Quin paper tindrà la robòtica en la ciutat intel·ligent del futur? Cecilio Angulo (IDEAI-UPC), Isabella Longo (Bit Hàbitat), Mathilde Marengo (IAAC), modera Juan Carlos Montiel (Barcelona Regional)

19’30h Cloenda: Robots. D'on venim, on som, on anem?
Carles Soler (Comissió Indústria 4.0)
