Exemples de la Robòtica social aplicada

Una branca de la Robòtica social s’estén cap a la robòtica aplicada a la medicina, en el camp de l’ajuda als discapacitats, rehabilitació i assistència a la cirurgia. Robots que “ens cuiden” o “ens ajuden”. Robots quirúrgics, robots per la rehabilitació de persones amb trastorns motrius greus, robots que ajuden en teràpies o per reduir l’ansietat, robots que puguin interactuar amb el cos humà per assistir persones amb discapacitats en la seva tasca diària.

Alícia Casals(CREB-UPC), Miquel Domènech (UAB), modera Ramon Lamiel (IMPD)


Enginyera Industrial, doctora en Informàtica. Catedràtica de la Universitat Politècnica de Catalunya, coordinadora de la divisió de Robòtica i Visió del Centre de Recerca en Enginyeria Biomèdica. CREB-UPC.

Professor Titular de Psicologia Social a la UAB. Membre del consell directiu de la European Association for the Study of Science and Technology (EASST) i del Barcelona Science and Technology Studies Group (STS-b) de la UAB. Actualment dirigeix el projecte "Ètica per a robots que ens cuiden", finançat dins el programa Recercaixa.

Gerent de l'Institut Municipal de persones amb discapacitat de l'Ajuntament de Barcelona. Treballant des de l’Institut per un nou model d’assistència personal i impulsant el banc del moviment, banc de productes de suport.