La robòtica i la ciutat intel.ligent


Quin paper tindrà la robòtica en la ciutat intel·ligent del futur? Monitorització del sistema de clavegueres o dels contenidors de brossa, transport públic intel.ligent amb autobusos i taxis autònoms. Sensors que regulen el reg en funció de la humitat, intensitat del llum dels fanals segons la presència de vianants... i un llarg etc. Són les aplicacions que ja tenim i que vindran en poc temps per a la gestió de la ciutat. La robòtica autònoma, la intel.ligència artificial i el Big Data ajudaran a la gestió de la ciutat. Per contra, això pot comportar també la pèrdua de privacitat a l’espai públic i, potser, al privat, en conseqüència el perill d’un major control social.

Cecilio Angulo (IDEAI-UPC), Isabella Longo (Bit Hàbitat), Mathilde Marengo (IAAC), modera: Juan Carlos Montiel (Barcelona Regional)

Master en Matemàtiques a la UB i Doctor en ciències a la UPC. Director del Centre de Recerca en Intelligent Data Science and Artificial Intelligence de la Universitat Politècnica de Catalunya (IDEAI-UPC)

Directora de Projectes de Bit Habitat. Enginyera de formació. Ha estat treballant principalment en planificació urbana i planejament territorial, en gestió del paisatge i dinamització del patrimoni, en disseny de polítiques d'innovació social i cultural. 
Doctora Arquitecta per la Scuola Politecnica-Dipartimento Architettura e Design de la Universitat de Gènova i UPC Barcelona Tech. Es coordinadora acadèmica del del Grup d’Arquitectura Avançada de l’IAAC i supervisora del Doctorat del projecte d’investigació europeu InnoChain. 
Arquitecte, Director Gerent de Barcelona Regional (BR), Agència de desenvolupament Urbanístic i d'infraestructures.