Robots famosos i socials

El debat ètic i social de la robòtica al cinema una realitat cap al futur. El cinema de ciència ficció sempre ha plantejat debats futurs sobre com evolucionarà la tecnologia i quin ús en farem. En el cas de la Robòtica el debat incorpora la “personalitat de la tecnologia” projectem en els robots una personalitat amb capacitat de decisió. Podrem estimar un robot ? Els robots poden tenir empatia ? la lleialtat d’un robot està per sobre de les seves decisions ètiques ? En tindrà de decisions ètiques ? Quin ús farem dels robots ? Què hi diu el cinema de ciència ficció avui ?

Sandra Àlvaro (Artista i Doctora en Filosofia), Jordi Ojeda (Doctor Enginyer Industrial Especialista en cinema de ciència Ficció), Modera la taula: Mila Lozano.

Doctora europea en filosofia i artista. Treball de recerca sobre la definició de la situació postdigital contemporània, la incidència de les noves tecnologies en el coneixement i la societat. Professora de nous processos organitzatius en les industries culturals i creatives.

Doctor enginyer industrial, professor de la Universitat de Barcelona, Dirigeix un projecte de divulgació de la ciència emprant els còmics, la literatura de ciència ficció i el cinema fantàstic com instruments pedagògics.

Directora Fundadora de Maeve Projects, Art & Business Connections i artista visual.